Humanitarne akcije
0

Merhamet organizirao humanitarni koncert za Tursku

Sarajevo-x.com
Regionalni odbor Merhamet Goražde, uz pokroviteljstvo HO Merhamet MDD, organizirao je u petak uveče humanitarni koncert u Centru za kulturu u Goraždu. Sav prihod od koncerta namijenjen je za pomoć stanovništvu Turske u područjima koje je nedavno pogodio razorni zemljotres.

U programu su učestvovali KUD Azot iz Vitkovića, ansambl Centra za kulturu Goražde, sastav Behar, hor Selsebil, brojni pjevači iz Goražda, kao i Aid Husrep slijepi pjevač iz Jablanice, koji je izveo pjesmu o Srebrenici, te pjevač Šuki Planjanin.

Brojnim posjetiocima zahvalio se predsjednik HO Merhamet MDD Hajrudin Šahić, koji je podsjetio da je Turska prijateljska zemlja BiH koja je uvijek pomagala naše građane kada im je bilo najteže, a da to i danas čini, te da je simbolična pomoć koja je prikupljena održavanjem koncerta znak solidarnosti Goraždana i građana BiH prema narodu Turske.

Goste je pozdravio i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, a prisustvovali su i premijer BPK Emir Frašto i muftija goraždanski Hamed ef. Efendić.