{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kupite fotografije Dade Ruvića i pomozite djevojčici Amini

13.2.2013. u 20:45
116
0
Kupite fotografije Dade Ruvića i pomozite djevojčici Amini
116
Svi koji žele pomoći bolesnoj devetogodišnjoj djevojčici Amini Dilaver to mogu uraditi i kupovinom vrhunskih fotografija fotoreportera agencije Reuters Dade Ruvića i tako doprinijeti spašavanju mladog života.
Podsjećamo da je Amina prošle godine doživjela moždani udar i izljev krvi u mozak, nakon čega je hitno operisana. Za još jednu operaciju u Istanbulu potrebno je 30.500 dolara.

Ruvić se bavi novinskom fotografijom, a za humanitarnu akciju je odabrao 20-ak najdražih fotografija, od kojih su mnoge izabrane za Reutersovu fotografiju dana. Među odabranim fotografijama je i munja u Srebrenici, koja je ušla među 100 najboljih fotografija 2012. godine u svijetu.

Kako nam je rekao, mnoge fotografije su nastale na putu do nekog događaja, a nisu novinskog karaktera pa je odlučio da se izložba zove "Na putu".

Za kupovinu fotografija koje vidite u našoj galeriji možete kontakirati Dadu Ruvića na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona 061/362-332.

Fotografije će biti izrađene na posebnom fotopapiru i uokvirene, dimenzija 50x70 cm. Bit će prodavane po cijeni od 100 KM, a nakon plaćanja isključivo njihove štampe, 75 KM od svake prodane fotografije bit će uručeno porodici Amine Dilaver. Izložba će biti održana u Muzeju grada Zenice, 28. februara u 18 sati.

Više informacija o Amininoj bolesti i načinu na koji joj možete pomoći dostupno je na stranici aminadilaver.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: