{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zamjenik premijera Turske obećao pomoći bolesnoj Amini Dilaver

20.2.2013. u 21:33
172
16
Zamjenik premijera Turske obećao pomoći bolesnoj Amini Dilaver
172
Zamjenik premijera Turske obećao pomoći bolesnoj Amini Dilaver
Arinc i Ruvić (Foto: Ambasada Republike Turske)
Zamjenik premijera Turske Bulent Arinc posjetio je danas porodicu Dilaver iz Zenice i upoznao teško oboljelu Aminu Dilaver i njene roditelje.
Turski dopremijer za Aminu Dilaver i njeno teško zdravstveno stanje saznao je preko fotoreportera svjetske novinske agencije Reuters Dade Ruvića, koji vodi cijelu akciju za spašavanje života mlade sugrađanke.

Arinc je ovom prilikom obećao pomoći porodici, a svi detalji će biti poznati u narednih nekoliko dana. Ruvić je Arincu u ime zahvalnosti porodice Dilaver uručio poznatu fotografiju munje u Srebrenici, koja je po izboru Reutersa bila odabrana kao jedna od najboljih fotografija 2012. godine.

Iako Ruvić još uvijek nije planirao izložbu svojih fotografija, ovih dana se odlučio i zauzeo za spašavanje jednog mladog života organizirajući niz humanitarnih akcija, od kojih je najveća njegova prva samostalna izložba, koja je potpuno prodajnog karaktera, a sav novac ide za liječenje male i teško oboljele djevojčice Amine.

Ruvić je odabrao 20-ak najdražih fotografija koje će biti predstavljene 28. februara u Muzeju grada Zenice. Većina fotografija je objavljena u najvećim svjetskim novinama i magazinima, od kojih su neke, prema izboru Reutersa, proglašene fotografijama dana.

Izložba nosi simboličan naziv "Na putu ...", jer predstavlja fotografije koje su nastajale dok je Ruvić putovao na razne događaje širom BiH.

"Ova izložba predstavlja jednu veliku stvar za mene jer je moja prva samostalna izložba koju organizujem. Inače, smatram da nemam taj kvalitet da bi još uvijek mogao napraviti izložbu i nisam je planirao, ali jednostavno, ovo sam morao uraditi da pomognem svom prijatelju i Amininom ocu Mirnesu, da što prije skupimo novac i spasimo Aminin život. Pozivam sve ljude da naruče fotografije i da se odazovu izložbi u Muzeju grada Zenice", kazao je Ruvić za Klix.ba

Amina je prošle godine doživjela moždani udar i izljev krvi u mozak nakon čega je hitno operisana. Daljnji nalazi su pokazali da ima malformaciju u lijevom lateralnom ventrikulu zbog čega je izgubila sluh na jedno uho, a na drugo s aparatićem čuje oko 30 posto.

Nepohodna joj je operacija, koju je moguće uraditi na klinici Acibadem u Istanbulu, no operacija košta 30.500 dolara. Ruvić se iskreno nada da će Zeničani pokazati humanost i ovaj put, te spasiti život Amine Dilaver.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: