{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kruh sv. Ante donacijom pomogao rad Narodne kuhinje Bugojno

31.8.2017. u 17:37
3
26
Kruh sv. Ante donacijom pomogao rad Narodne kuhinje Bugojno
3
Kruh sv. Ante donacijom pomogao rad Narodne kuhinje Bugojno
HKO Kruh sv. Ante je jučer Narodnoj kuhinji Bugojno donirao 50 porodičnih setova higijene, 50 higijenskih kanti, 103 prekrivača, 150 kg suhog povrća i 120 kg suhog krompira. Uz njih Narodna kuhinja Stari Grad donirala je 50 paketa hrane.
Donaciju su preuzeli direktor Centra za socijalni rad Bugojno Adnan Bašić i voditeljica Narodne kuhinje Bugojno Edina Čardžić.

Prilikom posjete posjetioce se upoznalo sa radom Narodne kuhinje Bugojno i problemima koji su slični problemima s kojima se danas suočavaju sve javne kuhinje.

Krešimir Ljubas, tajnik HKO Kruh sv. Ante, ovom prilikom upoznao je prisutne sa radom Organizacije i projektima preko kojih Kruh sv. Ante obavlja svoju humanitarnu djelatnost, a koji se ne odnose samo na pučke kuhinje.

HKO Kruh sv. Ante djeluje kroz desetak projekata i pomoć je iz prve ruke čovjeku u većoj potrebi, siromašnima i obespravljenima. Područja djelatnosti su, uz pučke kuhinje, Služba medicinske pomoći (kućna njega i Centar za fizikalnu terapiju); pomoć povratnicima, raseljenima i siromašnima; skrb za djecu; rad s mladima; psihološko savjetovalište/Trauma centar; terapijska zajednica Izvor na Plehanu za liječenje ovisnika/ca o psihoaktivnim supstancama.

Ova posjeta označila je početak saradnje koja će se u narednom periodu samo osnaživati, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: