Društevno djelovanje
96

Kompanija Kreis donirala novčana sredstva NVO Altruista Svjetlo

Sponzorirani članak
Prije dva mjeseca kompanija Kreis BH je plasirala na tržište vlastiti brend FRESH bombone. Plasiranjem novog brenda na tržištu Bosne i Hercegovine odlučili su da svaki mjesec dio ostvarene marže po osnovu prodaje FRESH bombona donirju različitim fondacijama i udruženjima širom BiH.

Prva organizacija za koju su se odlučili je Organizaciji altruista Svjetlo. Druga akcija je humanitarna košarkaška utakmica koja je odigrana u Fojnici između K.K. Kakanj i K.K. Travnik, a sva novčana sredstva od prodaje ulaznica uplaćena su za mladu Sarah Tutnjević.

Kompanija Kreis BH i Tim Fresh bombona su tim povodom kupili 100 ulaznica i na taj način su pomogli u liječenju jedne mlade osobe.

"Drago nam je da smo u mogućnosti da od prodaje FRESH bombona odvojimo određen iznos, koji će, sigurni smo, mnogo značiti organizacijama kojima ćemo donirati sredstva. Istinski se zahvaljujemo našim kupcima, koji ste kupovinom FRESH bombona učestvovali u realizaciji ovog projekta. Tim Fresh bombona i dalje planira svaki mjesec nastaviti donirati sredstva različitim udruženjima u drugim gradovima, Zenici, Mostaru, Goraždu, Kaknju, Bijeljini, Banja Luc. Želja nam je dati svoj doprinos društvenoj zajednici i pomoći onima kojima je to najpotrebnije", istakli su iz komapnije Kreis BH.