BiH
115

Promo / Kreis i Fresh bombone pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija

U augustu prošle godine kompanija Kreis je na tržište Bosne i Hercegovine plasirala vlastiti brend, Fresh bombone. Istovremeno su u Kreisu odlučili da svaki mjesec dio ostvarene marže od prodaje Fresh bombona doniraju različitim fondacijama i udruženjima širom BiH.

Da nisu ostali samo na riječima, nego svoju namjeru dokazuju i djelima, pokazuje i treća akcija za koju su se odlučili, a to je posjeta djeci iz KK "Lions" Tuzla koju je kompanija Kreis obradovali paketićima za Novu godinu.

Prethodne akcije su također vrijedne spomena, a jedna od njih je humanitarna košarkaška utakmica koja je odigrana u Fojnici između KK "Kakanj" i KK "Travnik". Tom prilikom su sva novčana sredstva od prodaje ulaznica uplaćena za mladu Sarah Tutnjević. Sarah je nedavno operisana u Turskoj i uspješno se oporavlja. Iz Kreisa ističu da im neizmjerno drago što su uspjeli pomoći liječenju jedne mlade osobe.

Članovi NVO altruista "Svjetlo" su također zahvalni firmi Kreis i timu Fresh bombona jer su ih još u septembru 2017. godine obradovali i finansijski pomogli njihov rad čekom u iznosu od 1.000 KM.

"Drago nam je da smo u mogućnosti da od prodaje Fresh bombona odvojimo određen iznos, koji će, sigurni smo, mnogo značiti organizacijama kojima ćemo donirati sredstva. Istinski se zahvaljujemo Vama, našim kupcima, koji ste kupovinom FRESH bombona učestvovali u realizaciji ovih projekta", poručili su iz kompanije Kreis.

Tim Fresh bombona i dalje planira svaki mjesec nastaviti donirati sredstva različitim udruženjima u brojnim gradovima, Zenici, Mostaru, Goraždu, Kaknju, Bijeljini, Banja Luci.

"Želja nam je dati svoj doprinos društvenoj zajednici i pomoći onima kojima je to najpotrebnije", poručili su iz Kreisa.