{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedan prehrambeni artikl za jedan dječiji osmijeh

4.6.2013. u 09:21
9
4
Jedan prehrambeni artikl za jedan dječiji osmijeh
9
Jedan prehrambeni artikl za jedan dječiji osmijeh
Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" danas organizuje akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugroženu djecu ispred Mercator centra na Ilidži.
Akcija će biti održana od 10:00 do 21:00 sati, a svi koji su u mogućnosti mogu donirati nešto od prehrambenih proizvoda.

Paketi socijalne pomoći sadrže: 5 kg brašna, 2 l ulja, 2 kg šećera, 1 kg riže, 4 kese makarona, 4 l mlijeka, 1 kesu palente, 1 kg soli, 1 l soka, 5-6 konzervi pašteta i riba, 1 salamu, 1 pahuljice, 1 eurokrem ili džem, 5-6 keksova, 2-3 čokolade te grickalice. Ukoliko se radi o maloj djeci onda se u paketima nađu i hape ili čokolino. Članovi udruženja trude se da paketi sadrže bar male količine povrća.

Udruženje "Smješak" je do sada organizovalo više akcije i podijelilo desetke paketa porodicama koje su u teškoj situaciji i jedva spajaju kraj s krajem.

"Ljudi su nam već počeli sami dolaziti, a često ih nama pošalju i iz Crvenog krsta. Kod nas ispune socijalni karton i predaju nam kopije s biroa", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja.

Akcija prikupljanja pomoći bit će održana i u subotu, 8. juna, na istom mjestu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: