Humanitarne akcije
16

Imamo 20 dana da se ujedinimo i malom Eminu spasimo život

Klix.ba
Eminu Mirviću, šestogodišnjem Sarajliji u julu je na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dijagnoticirana je juvenilna mijelodina monocitna leukemija i predloženo hitno izmještanje radi transpalntacije koštane srži.

Emin se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici gdje prima hemoterapiju, a trebao bi biti izmješten u Tursku najdalje za 20 dana.

Troškove samog operativnog zahvata trebao bi snositi Zavod zdravstvenog osiguranja, ali popratni troškovi iznose 20-25 hiljada KM.

S obzirom na to da se radi o značajnim sredstvima koje porodica nije u mogućnosti obezbijediti u tako kratkom roku pozivamo sve ljude dobre volje da se u granicama svoje mogućnosti odazovu ovom apelu i izvrše uplatu.

Također, u apoteci Eurofarm u BBI centru (nivo -1) danas poslije 17:00 će biti postavljena kutija za prikupljane dobrovoljnih novčanih priloga.

Emin je dao obećanje da će se izboriti za nastavak svog djetinjstva a na nama je da mu damo vjetar u leđa. Idemo još jednom pokazati da nam je stalo do dječijeg života kao što smo to bezbroj puta uradili.

Za sve informacije kontakt telefon : +387 61 723 045 , +387 62 358 242