Humanitarna akcija
8

Iduće srijede u Skenderiji manifestacija "Jedan život više"

Klix.ba
Nogometni savez BiH sa Otvorenom mrežom i uz pomoć partnera organizuje akciju humanitarnog karaktera "Jedan život više".

Osnovni cilj projekta je skupiti određeni fond finansijiskih sredstava i proslijediti kompletan prihod od ovog projekta prema "Otvorenoj mreži" koja svaki dan pokušava da spasi život više.

Termin ovog velikog i humanog spektakla je 26. decembra u maloj dvorani Skenderija "D1" sa početkom u 18h. Cijena ulaznice - 2 KM.

Bit će odigrane tri utakmice na kojima će suditi internacionalne sudije. Utakmice se igraju 2x20 minuta. Manifestacija počinje prvom utakmicom u kojoj se sastaju selekcije novinara (žene i muškarci).

Sljedeća utakmica počinje u 19h u kojoj se sastaju Selekcija NS BiH i selekcija Otvorene mreže, a u 20 sati je utakmica u kojoj se sastaju bh. asovi. Utakmice će suditi internacionalne sudije sa FIFA znakom, saopćeno je iz NS BiH.

Gledaoci će imati priliku vidjeti veliki broj domaćih i regionalnih zvijezda i medijskih ličnosti, bivših ali i sadašnjih igrača koji su prihvatili da budu dio projekta, a osiguran je i direktan TV prijenos. Projekt su podržali Emir Spahić, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Enes Begović, Kemal Monteno... te veliki broj zvijezda iz svijeta sporta, muzike, filma...

NS BiH, kao društveno odgovorna organizacija, koja na različite načine, nizom akcija podržava socijalne i humane projekte, izdvojit će značajna finansijska sredstva za organizaciju ove manifestacije.