Humanitarne akcije
0

Humanitarni maskenbal u tuzlanskom klubu "Palma"

FENA
U sklopu velikih akcija koje Humanitarno udruženje građana "City Angels" iz Tuzle provodi za svoje sugrađane Dinu Milanovića i Belmina Fetića u petak, 13. januara organizirat će maskenbal u tuzlanskom klubu "Palma".

S obzirom da je petak, 13. u svijetu poznat kao "dan na zlu glasu" članovi udruženja će se potruditi da i atmosfera tu večer bude u takvom stilu, navodi se u saopćenju ovog Udruženja.

Svi posjetitelji kluba tu će večer trebati biti maskirani, a najorginalnije i najzanimljivije maske dobit će i simbolične nagrade.

Za dobru atmosferu pobrinut će se i poznata DJ ekipa - DJ John Doe, DJ Woid, DJ Vanyano i DJ Doaman.

Imajući u vidu da će maskenbal biti isključivo humanitarnog karaktera cijena ulaza bit će dobrovoljni prilozi svih posjetitelja.

Sav skupljeni novac ići će za liječenje malog Belmina Fetića koji što prije treba ići na transplantaciju koštane srži, kao i operaciju spleta vena na mozgu.

U saradnji s JKP "Pannonica" na tuzlanskom Trgu Slobode (klizalište) Udruženje "Gradski anđeli" će organizirati "Ice Fun Challenge". Ova zabava na ledu održavati će se u tri takmičarska dana od 11. do 14. januara.

Nakon velikog finala "City Angelsi" pripremaju i iznenađenje za sve Tuzlake. Prvi put u Tuzli na Trgu Slobode bit će održana i disco zabava na otvorenom "Ice Disco 2012.".

Za muziku i dobar provod pobrinut će se najbolja DJ ekipa s ovih prostora, a pored dobre muzike, čajeva i kuhanog vina za sve posjetitelje anđeli su pripremili i nekoliko zanimljivih iznenađenja.

"Ice Disco 2012" također će imati i humanitarni karakter. Ovoga puta novac će ići za dvadesetogodišnjeg Dinu Milanovića kojem je za ozdravljenje potrebno još jako malo. On je u augustu 2008. godine slomio vratni pršljen, a nakon detaljnih pretraga ljekari na klinici Neuro Vita u Rusiji dali su pozitivno mišljenje o njegovom oporavku.

Do sada je prošao šest od ukupno osam terapija. Za njegovo ozdravljenje potrebno je još oko 30.000 KM.