Humanitarne akcije
0

Humanitarna utakmica za pomoć djeci u predškolskim ustanovama

Klix.ba
Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica u suradnji sa Odborom za međureligijsku suradnju u srijedu 21. novembra organizuje humanitnarnu nogometnu utakmicu pod nazivom "Igrajte za nas".

Humanitarnu utakmicu u Gradskoj areni Zenica koja počinje u 19:00 sati igrat će reprezentacije Katoličkih svećenika i Imama Medžlisa islamske zajednice Zenice.

"Usvajanjem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju pomjerila se starosna dob granica prijema djece u predškolsku Ustanovu, tako da su novim zakonom obuhvaćena djeca od šest mjeseci starosti pa do polaska u školu. Obzirom da se već duži niz godina predškolski odgoj i obrazovanje nalazi na društvenoj margini, te da se u njegov razvoj veoma malo ulaže, Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine odbor Zenica, odlučio je podržati našu inicijativu kako bi se naprijedio rad u jasličkim grupama i adekvatno opremili prostori u kojima se isti odvija. Pozivamo građane, organizacije, pravne subjekte da kupovinom karata, sponzorstvom ili donacijom daju podršku navedenoj aktivnosti.", ističu iz JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Za ovu humanitarnu utakmicu u prodaju je pušteno pet hiljada karata po cijeni od 2 KM, a iste se mogu kupiti u svakoj džamiji MIZ Zenica, Župnim Rimokatoličkim crkvama, Pravoslavnoj crkvenoj Opštini u Zenici, Protestantskoj Biblijskoj crkvi, te zeničkoj Sinagogi kao i u Upravi JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica koji se nalazi na adresu Odmut, Kulina bana br. Distribucija karata je puštena i u centru grada ispred robne kuće "Bosna" i PC "Džananović".