GS proizvodi
9

Humanitarna akcija za osobe s down sindromom u prodajnim centrima FIS

R. D.
Foto: FIS
Foto: FIS
Kupovinom GS proizvoda u prodajnim centrima FIS učestvujete u humanitarnoj akciji "GS-ov šareni korak". Dio sredstava bit će doniran za podršku udruženju "Život sa down sindromom FBIH".

Kompanija FIS pokrenula je ovu akciju koja uz prikupljanje sredstava za rad udruženja, ima za cilj i podizanje svijesti o osjetljivim kategorijama društva i njihovoj inkluziji u sve sfere života.

"Ideja je nastala iz društvene odgovornosti koju, kao velika i uspješna kompanija, godinama iskazujemo kroz različite aktivnosti i projekte. I do sada smo, a ovoga puta na način da i naši kupci direktno učestvuju, podržavali osobe sa dawn sindromom i sve procese koji se tiču njihove inkluzije u društvo. Akcija je pokrenuta u januaru i trajat će do 15. marta. Veoma smo zadovoljni prodajom i učešćem naših kupaca, a pozivamo one koji još uvijek nisu da se odazovu i podrže 'GS-ov šareni korak' i da koračamo zajedno za bolji život", kaže Dijana Brkan voditeljica marketinga FIS-a.

Sevdija Kujović, predsjednica udruženja "Život sa down sindromom FBiH" istakla je da će prikupljena sredstva biti značajna podrška u radu i aktivnostima udruženja, posebno aktivnostima koje imaju za cilj praćenje stanja u oblasti poštivanja osnovnih ljudskih prava osoba sa down sindromom te jačanje kapaciteta mladih s down sindromom.

"Zahvalila bih se poduzeću FIS na njihovoj inicijativi te iskazanoj senzibilnosti i podršci osobama sa down sindromom i našem udruženju. Proces inkluzije je ono na čemu mi stalno radimo i gdje je naš fokus i u tom smislu, svaka podrška kako finansijska tako i podizanje svijesti društva o ovom pitanju je više nego dobrodošla. Vjerujem da će naši sugrađani prepoznati vrijednost akcije, kupovati GS čarape i tako dati svoj doprinos", kazala je.

Donacija sredstava prikupljenih u akciji "GS-ov šareni korak" udruženju "Život sa down sindromom FBIH" bit će uručena u povodu obilježavanja Svjetskog dana osoba sa down sindromom.