{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojčica Amina Dilaver će danas biti operisana u Turskoj

26.3.2013. u 16:48
5
Djevojčica Amina Dilaver će danas biti operisana u Turskoj
5
Djevojčica Amina Dilaver će danas biti operisana u Turskoj
Zeničanka Amina Dilaver jučer je stigla u Tursku, gdje će danas biti podvrgnuta veoma teškom operativnom zahvatu, kojeg će obaviti liječnici na klinici Acibadem u Istanbulu.
Devetogodišnja Amina Dilaver je prošle godine doživjela moždani udar i izljev krvi u mozak, nakon čega je hitno operisana. Daljnji nalazi su pokazali da ima malformaciju u lijevom lateralnom ventrikulu, zbog čega je izgubila sluh na jedno uho, a na drugo sa aparatićem čuje oko 30 posto. Inicijativom bh. fotografa Reutersa Dade Ruvića, u Zenici je pokrenut veliki broj humanitarnih akcija sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava koja su bila neophodna za Aminino liječenje, no veliku pomoć je pružio i zamjenik premijera Turske Bulent Arinc.

Arinc je prilikom posjete Zenici posjetio i Aminu Dilaver, te je sredinom febuara obećao maloj Zeničanki pomoć, a 7. marta stigla je potvrdna informacija Amabasade Turske u BiH, da će Amina dobiti sredstva koja su joj neophodna za liječenje na klinici Acibadem.

Amina je prije odlaska u Tursku ispunila svoju najveću želju, upoznala je bh. reprezentativca Edina Džeku i druge Zmajeve, a njeni školski prijatelji u školi su joj priredili veliko iznenađenje za sretan put.

Amina je u Tursku stigla jučer, u ponedjeljak, a danas će biti podvrgnuta operativnom zahvatu, koji će joj, nadamo se, pružiti sretniji ostatak djetinjstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: