Humanitarne akcije
56

Darujte krv za pomoć 13-godišnjem Muhamedu Šukmanu iz Jablanice

FENA
Muhamed Šukman (Foto: FENA)
Muhamed Šukman (Foto: FENA)
Trinaestogodišnjeg dječaka iz Jablanice Muhameda Šukmana napali su u petak psi lutalice te je bježeći od njih na biciklu kod Srednje škole Jablanica udario u ogradu, a potom pao na beton s visine veće od dva metra.

Muhamed je nakon pada hitno prebačen za Mostar i nalazi se na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Doktori su utvrdili kako mu je prilikom pada pukla jetra te je odmah izvršena operacija, što je za Fenu potvrdio njegov otac Amil Šukman.

"Mogu reći da se stanje stabilno i ne ide na gore. Mehmed se žali na bolove, što je normalno poslije operacije jetre koja mu je pukla prilikom pada. Nadam se kako će se brzo oporaviti. Očevici koji su bili s njim toga dana kazali su kako je bilo pet pasa lutalica koji su trčali prema njemu zbog čega je prilikom bijega pao i doživio povrede", kazao je Šukman.

Iako je trenutno stanje stabilno, Muhamedu je potrebna krv i ovom prilikom se pozivaju svi koji su u mogućnosti da u ponedjeljak, 13. juna, u vremenu od 7:30 do 15:00 sati dođu na Odjel transfuziologije SKB Mostar daruju krv i tako pomognu ovom dječaku.