{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveni krst BiH u humanitarnoj misiji: Pomozimo stanovništvu Makedonije

F
6.2.2015. u 14:57
54
2
Crveni krst BiH u humanitarnoj misiji: Pomozimo stanovništvu Makedonije
54
Crveni krst BiH u humanitarnoj misiji: Pomozimo stanovništvu Makedonije
Društvo Crvenog krsta/križa BiH poziva prvenstveno velike kompanije koje mogu pomoći u osiguranju pitke vode i higijenskim sredstvima za pomoć stanovništvu Makedonije pogođenom poplavama da se obrate Društvu Crvenog krsta/križa BiH, Crvenom krstu RS, Crvenom križu FBiH i Crvenom krstu/križu Brčko Distrikta radi daljih uputa.
U saopćenju za javnost navode da je u pripremi otvaranje jedinstvenog donatorskog računa, kao i otvaranje telefonskih linija kod sva tri operatera u BiH za sakupljanje novčanih donacija, o čemu će javnost biti informirana.

"Ovo je ujedno poziv institucijama vlasti u BiH i potencijalnim donatorima na svim razinama da planiranu pomoć stanovništvu Republike Makedonije pogođenom elementarnim nepogodama upute putem Društva Crvenog krsta/križa BiH", navodi se.

Proteklih dana katastrofalne poplave pogodile su veliki dio Republike Makedonije. Iz Društva Crvenog križa BiH ističu da su Crveni krst Makedonije, Vlada i narod Republike Makedonije u prošlogodišnjim poplavama i klizištima koje su pogodile veliki dio stanovništva BiH bili jedan od najvećih donatora, kako u robama tako i u novčanim donacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: