Humanitarne akcije
14

Bosanka u SAD-u prikupila više od 63.000 dolara pomoći za žrtve poplava

Piše: M. N.
Amerikanka bh. porijekla Amina Nuhanović koja je prije tri dana pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć ugroženima od poplava u BiH putem stranice Gofundme, prikupila je do sada više od 63.000 dolara.

Dobri ljudi raznih nacija dali su svoje doprinose, a Nuhanović, koja je porijeklom iz Rogatice, konstanto je u vezi sa organizacijama u BiH koje prosljeđuju pomoć ugroženima.

"Molim vas da donirate novac za pomoć narodu BiH jer je veliki broj života ugrožen u poplavama koje se dešavaju u cijeloj BiH. Molim vas donirajte onoliko koliko možete, čak i jedan dolar će biti od velike pomoći ljudima BiH koji su raseljeni", napisala je Amina u svom apelu.

Prvobitni cilj bio je prikupiti 20.000 dolara, no kada je ta cifra premašena za 30.000, cilj je povećan na 100.000 dolara. Do sada je novac doniralo 1.126 osoba.

Prikupljeni novac donira se Crvenom križu FBiH, Otvorenoj mreži, ali i drugim organizacijama koje mogu dostaviti dokaze o utrošenom novcu.

"Hvala vam mnogo na donacijama. Molite se, širite ovu vijest i nadajmo se brzom oporavku svih porodica i zemlje", napisala je Amina.

Akciju prikupljanja pomoći za BiH možete pratiti ovdje.