Humanitarne akcije
3

Banja Luka: Humanitarni koncert "Za malo Gabrielino srce"

SRNA
Studenti Akademije umjetnosti Banja Luka održaće večeras humanitarni koncert klasične muzike "Za malo Gabrielino srce" kojim žele da podrže akciju prikupljanja sredstava za operaciju srca sedmomjesečne bebe Gabrieli Panić iz Prnjavora.

Koncert će početi u 20.00 sati, a prikupljena sredstva od prodatih karata biće namjenjena za drugu operaciju srca Gabriele Panić, koja treba da bude obavljena krajem maja u Italiji.

   Predsjednik Udruženja "Jedno srce - jedan svijet" Slavoljub Stanišić rekao je Srni da je Gabriela rođena sa rijetkom i kompleksnom srčanom manom, te da će biti potrebno više operacija kako bi se ona potpuno izliječila.

   Prema njegovim riječima, Udruženje "Jedno srce-jedan svijet" pokrenulo je sa istoimenim udruženjem iz Italije akciju prikupljanja sredstava za operaciju u Italiji, gdje će djevojčicu operisati ljekar Bruno Murzi.

   "Za ovu operaciju, koja bi omogućila da Gabrielino malo srce nastavi da kuca, potrebno je 30.000 eura", rekao je Stanišić i dodao da je od početka maja aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1416, čijim pozivom građani mogu donirati jednu KM za liječenje sedmomjesečne bebe.

   Stanišić je pozvao građane Srpske da se udruže i ispune samo jednu želju male Gabriele - želju za ozdravljenjem, te dodao da se novac za pomoć ovoj djevojčici može uplatiti i na žiro-račun Udruženja "Jedno srce-jedan svijet" u "UniCredit banci" - 3383802216106308, sa naznakom za Gabrielu Panić.