Humanitarne akcije
0

U Zvorniku održan koncert za liječenje trogodišnje djevojčice

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U zvorničkom Domu omladine održan je humanitarni koncert za liječenje trogodišnje Sare Džinić iz Bijeljine, koja boluje od leukemije.

Na koncertu su nastupili Crkveni hor "Sveti Đorđe", hor "Libero", ansambl "Bisernica" i Dječiji crkveni hor "Sveti Đorđe" iz Bijeljine.

Dirigent hora "Libero" i učesnik ovog humanitarnog koncerta Bojan Sofrenić rekao je sinoć novinarima da je potrebno održati više humanitarnih koncerata, ne samo u Bijeljini, nego i u drugim gradovima kako bi što više prikupili sredstava za liječenje male djevojčice. 

Podsjetivši da su i ranije održavali humanitarne koncerte za liječenje ljudi, Sofrenić je rekao da su se, kada su saznali za malu Saru, odmah dogovorili da se uključe u ovaj humani gest i svojim učešćem doprinesu liječenju ove djevojčice. 

"Za kupovinu prvog lijeka, koji je iznosio oko 2.000 KM, održali smo koncert u Bijeljini i prikupili potreban novac za liječenje Sare", rekao je Sofrenić i podsjetio da se djevojčica trenutno nalazi na liječenju u banjalučkoj Klinici. 

On je dodao da će za dalje liječenje biti potrebno još novca i da nastavljaju sa održavanjem humanitarnih koncerata, koji će, nakon Zvornika, biti održani u Ugljeviku, a potom u Brčkom. 

Organizator ove humane akcije je Centar za kulturu "Semberija" iz Bijeljine.