Humanitarne akcije
77

Amela Kamenjaš: Prekidamo s nastojanjima da dođemo do Ibrahimovića

Klix.ba
Majka teško bolesnog dječaka Hajrudina Kamenjaša, Amela Kamenjaš, na svom je Facebook profilu objavila kako porodica prekida s nastojanjima da dođe do fudbalera Zlatana Ibrahimovića.

"Prekidamo potražnju za Ibrahimovićem" napisala je Amela Kamenjaš, zahvaljujući se osobi koja ja toj porodici pomagala u namjeri da Hajrudinu ispuni želju da se upozna sa ovim fudbalerom. Tačnije ona je napisala kako se zahvaljuje Tei Rekić i kako prekidaju nastojanja da dođu do Ibrahimovića preko te osobe. Rekić je inače osoba koja živi u Njemačkoj, a porijeklom je iz BiH, a često se spominje u sličnim humanitarnim akcijama.

Dječak Hajrudin Kamenjaš koji boluje od teškog oblika leukemije izrazio je želju da upozna Ibrahimovića, a njegova porodica je već danima bezuspješno pokušavala upriličiti susret između njih dvojice. Ljekari su nedavno kazali porodici da nisu optimistični kada je u pitanju Hajrudinovo ozdravljenje te su kazali da mu, nažalost, ne ostaje još mnogo života.

Ibrahimović je nedavno za švedske medije izjavio kako je čuo za Hajrudina i da će vidjeti šta može uraditi kako bi ispunio dječakovu želju.