BiH
0

Hajrudin Kamenjaš: Ibišević mi je rekao da ću igrati u Stuttgartu kad narastem

Klix.ba
Priča osmogodišnjeg dječaka Hajrudina Kamenjaša kojem su ljekari prognozirali još samo mjesec dana života zbog teškog oblika leukemije dirnula je srca mnogih ljudi u i van BiH. Njegova životna želja je da upozna švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića.

Gostujući u emisiji NTV Hayat "Glam Blam" mali Hajrudin je govorio o danu kada ga je u bolnici, dok je bio na liječenju u Njemačkoj, posjetio bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Ibišević se družio s ovim dječakom vedrog duha, a kada su ga novinari pitali šta mu je Vedo rekao, Hajrudin je odgovorio: "Rekao je da ću ići u Stuttgart da igram fudbal kada budem narastao."

Naš reprezentativac je pokazao da ima veliko srce ali mali Hajrudin ima još jednu veliku, dobro poznatu, želju - upoznati Zlatana Ibrahimovića.

"Želio bih da vidim Ibrahimovića, da igram lopte s njim, ili da, ako može, moja cijela porodica ode u Pariz da ga upozna", rekao je Hajrudin u emisiji.

Porodica Kamenjaš je danima bezuspješno pokušavala upriličiti susret između njih dvojice. Ljekari su nedavno kazali porodici da nisu optimistični kada je u pitanju Hajrudinovo ozdravljenje te su kazali da mu, nažalost, ne ostaje još mnogo života.

Ibrahimović je nedavno za švedske medije izjavio kako je čuo za Hajrudina i da će vidjeti šta može uraditi kako bi ispunio dječakovu želju.

Porodica Kamenjaš uputila je molbe svim medijima da više ne špekuliraju o Ibrahimovićevom dolasku dodavši kako će o eventualnom susretu biti blagovremeno obaviješteni.