Humanitarne akcije
127

Akcija frizera za pomoć djeci oboljeloj od raka od 17. do 19. maja

FENA
Klub frizera Artistic Hairdresser organizirat će od 17. do 19. maja u Sarajevu manifestaciju Theater Hair Show, a cjelokupan prihod od prodaje ulaznica za show koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru 18. maja u 19.30 sati namijenjen je Fondu za djecu oboljelu od leukemije Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" za izgradnju roditeljske kuće.

Bit će to druga manifestacija te vrste na kojoj će sudjelovati frizeri iz regije i svijeta. Prošle godine za iste namjene uplaćeno je 20.500 KM što je cjelokupan prihod od prodaje ulaznica sa iste manifestacije.

Povodom ovogodišnje manifestacije u Sarajevu je danas potpisan ugovor o donaciji između Kluba frizera Artistic Hairdresser i Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Iz Udruženja navode da je Klub frizera Artistic Hairdresser još jedan dokaz da postoje humani ljudi koji žele pomoći djeci oboljeloj od leukemije. Sudjelovanjem na tom frizerskom spektaklu svi će učiniti nešto lijepo za sebe, te pomoći djeci oboljeloj od raka.

Roditeljska kuća namijenjena je za boravak djeca, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu, sa roditeljima i bližim članovima obitelji, a žive izvan Sarajeva. Naime, blizina obitelji važna je za oporavak oboljele djece. Objekti takve vrste postoje u državama okruženja.

Udruženje za te potrebe trenutno koristi stan što su ga 2008. godine dobili od Gradske uprave na period od pet godina. Ti kapaciteti ne zadovoljavaju u potpunosti njihove potrebe, ipak se nadaju da će ugovor biti produžen do izgradnje roditeljske kuće.