|

Gordana Tadić zapošljava: Raspisan konkurs za prijem 19 zaposlenika u Tužilaštvo BiH

Gordana Tadić zapošljava: Raspisan konkurs za prijem 19 zaposlenika u Tužilaštvo BiH
33
Er. M.
18.10.2019. u 21:04
18
komentara
33

dijeljenja
Gordana Tadić zapošljava: Raspisan konkurs za prijem 19 zaposlenika  u Tužilaštvo BiH Gordana Tadić (Foto: N. G./Klix.ba)
U skorijem periodu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine bit će zaposleno 19 novih osoba na ugovorima o radu na određeno i neodređeno vrijeme, ali i pet volontera koji će na taj način steći pripravničku praksu potrebnu za sticanje uslova za polaganje pravosudnog ispita.
Javni oglas za prijem zaposlenika raspisala je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić u skladu sa Zakonom o Tužilaštvu BiH, Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva BiH, Zakonom o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, Pravilnikom o radu Tužilaštva BiH i Odlukom o potrebi prijema zaposlenika u radni odnos broj A – 371/19 od 11. oktobra 2019. godine.

Oglas je raspisan za prijem višeg stručnog saradnika za javne nabavke na neodređeno vrijeme (jedan izvršilac), stručnog saradnika - pravnika na neodređeno vrijeme (dva izvršilaca). stručnog saradnika - pravnika na određeno vrijeme tj. najduže do godinu (jedan izvršilac), stručnog saradnika - pravnika u kabinetu Sekretara na određeno vrijeme, tj. najduže do godinu (jedan izvršilac), stručnog savjetika - prevodioca na neodređeno vrijeme (jedan izvršilac) i viših stručnih saradnika - analitičara na neodređeno vrijeme (dva izvršioca).

Tadić je raspisala oglasi i za prijem jednog stručnog saradnika (koordinator predmeta) na neodređeno vrijeme, dva stručna saradnika (koordinatora predmeta) na određeno vrijeme (najduže godinu), jednog višeg stručnog saradnika za TCMS sistem na određeno vrijeme (najduže godinu), jednog referenta specijalistu (sistem administratora) na neodređeno vrijeme i jednog referenta specijalistu (help desk tehničara) na neodređeno vrijeme.

Pored ovih silnih radnih mjesta, Tužilaštvo BiH potražuje i referenta specijalistu za administrativno-tehničke poslove pisarne (jedan izvršilac na neodređeno vrijeme), kurira (jedan izvršilac na određeno vrijeme, najduže godinu), referente specijaliste - tužilačke administrativno-tehničke pomoćnike (dva izvršioca na neodređeno vrijeme), referenta za kopiranje (jedan izvršilac na određeno vrijeme, a najduže do 31. marta 2020. godine) te u konačnici volontere (pet volontera na određeno vrijeme, tj. na godinu).

Kompletan tekst javnog oglasa možete pročitati ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...