{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gaza: Protest palestinskih izbjeglica zbog obustavljanja humanitarne pomoći

A
26.1.2014. u 16:12
0
0
Gaza: Protest palestinskih izbjeglica zbog obustavljanja humanitarne pomoći
0
Grupa palestinskih izbjeglica u gradu Refah u Gazi protestovala je ispred zgrade ureda Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), jer im je prekinuto dostavljanje humanitarne pomoći. 


Grupa palestinskih izbjeglica zatražila je od zvaničnika UNRWA-e da odustanu od odluke o neslanju pomoći tvrdeći da se palestinske izbjeglice nalaze na granici siromaštva."Rekli su da nismo siromašni i prestali su nam slati pomoć", rekao je u razgovoru sa novinarom Anadolje jedan od demonstranata Serif Ebu Taha, naglašavajući kako izbjeglice žive u velikoj neimaštini. 

"Silom su nas raselili sa naše zemlje. Mi nismo odabrali da budemo u ovakvoj situaciji. S obzirom na to da smo izbjeglice, humanitarna pomoć je naše pravo", rekao je Ebu Taha, ističući i kako UNRWA nema pravo da prekine dostavljanje pomoći.Savjetnik za medije UNRWA-e u Gazi Adnan Ebu Hasene u saopćio je da se 9.500 hiljada izbjegličkih porodica ne nalazi se u "ekstremnom siromaštvu" i da im je iz tog razloga zaustavljeno dopremanje pomoći, te da će ova pomoć biti dostavljena novim porodicama kojih ima 5.400. UNRWA-a je u Gazi dostavila pomoć za ukupno 830 hiljada porodica.

 UNRWA je osnovan 1950. godine s ciljem pružanja pomoći Palestincima.

 

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: