{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ulrike Maria Knotz: BiH će postati članica EU

S
4.10.2011. u 22:17
0
43
Ulrike Maria Knotz: BiH će postati članica EU
0
Ulrike Maria Knotz: BiH će postati članica EU
Njemački ambasador u BiH Ulrike Maria Knotz izjavila je da je Njemačka uvjerena da će BiH u političkom pogledu ipak postati dio evropske porodice, ocijenivši da članstvo BiH u EU nije jednostavan, ali ni nemoguć cilj.
Obraćajući se na prijemu priređenom povodom Dana njemačkog jedinstva, Knotzova je naglasila da se taj put mora savladati dobrom voljom i pozitivnom vizijom sa strpljenjem, pragmatizmom, dijalogom i spremnošću na kompromis.

Ponovno ujedinjenje za Njemačku, prema njenim riječima, znači prije svega jedno - više međunarodne odgovornosti.

"Pri tome je za nas EU temelj svake politike.To važi i u odnosu na BiH. Pružanje podrške BiH na njenom putu u EU je glavni motiv njemačke politike", naglasila je ona.

Ulrike Maria Knotz ocijenila je da su bilateralne veze između Njemačke i BiH veoma intenzivne i prijateljske, napominjući da su odnosi izgrađeni na temelju dobrih međuljudskih relacija - poslovnih kontakata, prijateljstava i porodičnih veza u čemu posebnu ulogu ima dijaspora.

Dvije njemačke države: Savezna Republike Njemačka i Njemačka Demokratska Republika ujedinile su se u jednu državu - Njemačku, 3. oktobra 1990. godine, nakon višedecenijskog pripadanja različitim blokovima (istočnom i zapadnom), koji su formirani nakon okončanja Drugog svjetskog rata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: