{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić i Knotzova o bilateralnim odnosima

S
16.8.2011. u 17:12
0
2
Nikšić i Knotzova o bilateralnim odnosima
0
Nikšić i Knotzova o bilateralnim odnosima
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u našoj zemlji Urlike Mariju Knotz. Tokom susreta, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, razgovarano je o unaprjeđenju sveukupnih bilateralnih odnosa dvije zemlje.
Informišući ambasadoricu o radu Vlade FBiH i njenim prioritetima, premijer Nikšić kazao je kako se paralelno provodi niz aktivnosti, od fiskalne stabilizacije, ušteda, reformi i revizije, pa do stvaranja uslova za investiranje, pokretanje javnih radova, te unaprjeđenje sveukupnih materijalnih prilika građana Federacije.

"Opredijeljeni smo da ozbiljno pristupimo tom poslu i da napravimo konkretne projekte koji će stvari pokrenuti s mrtve tačke", istakao je federalni premijer.

Ambasadorica Knotz kazala je kako Njemačka i dalje ostaje snažno privržena unaprjeđenju odnosa unutar BiH, napoimnjući da je interes njene zemlje da BiH postane funkcionalna država koja će raditi za korist i dobrobit svih njenih građana. U tom smislu, dat ćemo svoj puni doprinos, dodala je, naglašavajući važnost poboljašanja i ekonomskih prilika u našoj zemlji.

"Iskreno se nadam da ćemo uspjeti privući Njemačke investitore od kojih mnogi već rade na konkretnim projektima, i obećavam da ću veliki dio svog mandata i snage iskoristi za taj cilj", istakla je njemačka ambasadorica.

Premijer Nikšić iskoristio je ovu priliku da se još jednom zahvali vladi Njemačke na nemjerljivom doprinosu kojeg je ova zemlja imala, od međunarodnog priznanja i pomoći tokom rata, pa do stabilizacije trenutnih političkih prilika i podrške koju pruža našoj zemlji na putu euroatlanskih integracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: