{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu predstavljeni logo i slogan EU integracija Bosne i Hercegovine

F
22.12.2017. u 11:58
31
45
U Sarajevu predstavljeni logo i slogan EU integracija Bosne i Hercegovine
31
Direkcija za evropske integracije predstavila je danas u Sarajevu vizuelni identitet logo i slogan integracija u Evropsku uniju, rad studentice Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Nahle Nukić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Slogan integracija glasi "Embrace Diversity" (eng: prigrlimo raznolikost), a Direkcija je u propozicijama konkursa autorima sugerisala da iskoriste podudarnost skraćenice BiH i prvog lica jednine glagola biti.

Na prezentaciji je istaknuto da Direkcija smatra da proces evropskih integracija Bosne i Hercegovine zaslužuje i treba prepoznatljiv vizuelni identitet koji bi simbolizirao dinamičnosti, različitosti i jedinstvenosti.

Direktor Direkcija za evropske integracije Edin Dilberović izjavio je da integracija u EU podrazumijeva korjenitu promjenu u društvu, a da bi ona bila uspješna potrebno je s njom se poistovjetiti u čemu vizuelni identitet mnogo pomaže.

Pojasnio je da su logo i slogan procesa izabrani javnim procesom između 102 prijave, te da će on služiti u komunikaciji da svakog pojedinca asocira na težnju Bosne i Hercegovine na članstvo u Evropskoj uniji.

Najbolji rad je izabrala komisija kojom je predsjedavala profesorica s Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Amra Zulfikarpašić, a činili su je još profesor Sandro Drinovac također sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu i profesor Vladimir Kosić s Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: