vijesti
0

U kampanji "Bez izgovora-Evropa sada" na području prikupljeno 2.500 potpisa

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kampanja "Bez izgovora - Evropa sada!" Instituta za razvoj mladih "Kult“, u saradnji s Centrima civilnih inicijativa (CCI), bit će okončana danas u Sarajevu.

Zvaničan početak potpisivanja peticije podrške ubrzanju evrointegracije Bosne i Hercegovine bio je u Sarajevu, 27. marta ove godine, a završava danas na istom mjestu gdje je kampanja i počela, na trgu ispred sarajevske Katedrale.

Ova kampanja je osim u Sarajevu bila organizirana i u svim većim gradovima BiH.

Na pitanje Agencije Fena da li su zadovoljni kako je protekla kampanja i koliko je potpisa prikupljeno do sada, koordinatorica Instituta za razvoj mladih "Kult“ Neira Neimarlija rekla je da su zadovoljni odzivom građana Sarajeva.

"Međutim, odziv bi mogao biti i bolji budući da su neki građani bili malo skeptični, vjerovatno zato što ove peticije ponekad ne urode plodom. Bez obzira na to, mi smo ispunili našu planiranu kvotu što se tiče broja potpisa, a to je 2.500 potpisa samo za regiju Sarajeva", objasnila je Neimarlija.

Dodala je još i to da u školama u Sarajevu planiraju prikupljanje potpisa i narednih nekoliko dana, tako da će preći spomenutu kvotu i prikupiti još više potpisa.