Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je onaj sporazum gdje mi dozvolimo da nam se uvozi voda, pivo, mlijeko brasno, mladi luk, jufke za pite a kad trebamo ici na vani kao turisti na granicama plesemo po 2 sata (kad nije guzva) , pregledavaju nam zube (tako utvrdjuju starost po standardima eu) a malo sumnjiviji idu na rektalni pregled. Naravno bake ima razumjevanja za ovo maltretiranje gradjana jer je to vrlo bitno zbog boljeg razumjevanja vrijednosti bankarsko-krstaske zajednice
Mi smo jako nesposoban narod. Na žalost naš mentalitet je takav da ne dopušta da na teritoriju jedne države živi više naroda, samo jedan narod je dozvoljen. Ali isto tako ne može se dopustiti agresoru da okupira dio države i danas legalno i demokratski funkcioniše. Nismo sposobni da sami napravimo nešto pa nam drugi uvijek moraju pomagati, i na žalost tako će ostati do daljnjeg. Moraju odumrijeti trenutni političari i generacija od 1920-1990 te kad se rodi novija generacija s manje predrasuda i mržnje a više normalnog pogleda na Evropu onda ćemo i napredovati. Bosne je skup, nefunkcionalni i kompleksan politički mehanizam. Trebaju 4 nodalne regije, ukidanje kantona, ukidanje entiteta, Smanjenje broja stranki je nužno, mijenjanje USTAVA RBIH i naravno, što je ključno MIJENJANJE SVIJESTI I MENTALITETA NARODA.