{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samo od bh. lidera zavisi put naše zemlje ka EU

F
6.9.2012. u 11:02
0
3
Samo od bh. lidera zavisi put naše zemlje ka EU
0
Samo od bh. lidera zavisi put naše zemlje ka EU
Isključivo od domaćih političara u Bosni i Hercegovini zavisi brzina približavanja Evropskoj uniji, ocijenili su evropski parlamentarci s kojima je razgovarao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Igor Radojičić, koji učestvuje na Forumu međunarodnih lidera i konvenciji Demokratske partije u Charlotteu, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Na marginama Foruma Radojičić je razgovarao s potpredsjednicima Parlamentarne grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, poslanicima Liborom Roučekom (Češka Republika) i Veronikom de Kejzer (Belgija) koje je upoznao o stanju u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, interesujući se za iskustva Belgije i Češke Republike u Evropskoj uniji, a naročito za složeni sistem belgijskog uređenja, saopćeno je iz kabineta predsjednika NSRS.

Trećeg dana Foruma debata se vodila o stavovima javnog mnijenja u SAD-u uoči predsjedničkih izbora, načinima vođenja izbornih kampanja u 21. stoljeću, novim načinima istraživanja javnog mnijenja i razvoju gradova u novom mileniju.

Savremene partije i kompanije provode stalna istraživanja javnog mnijenja da bi se utvrdilo mišljenje o nekoj temi, provjerila potencijalna poruka ili ispitala prihvatljivost pojedinih odluka. Koriste se tehnike fokusnih grupa, klasičnih anketiranja, ali i ankete putem mobilnih telefona, interneta, elektronske pošte, Facebooka i drugih savremenih elektronskih sredstava komunikacije.

Ni odluke, ni kampanje ne vode se bez prethodno i stalno utvrđivanih ispitivanja mišljenja, stoji, između ostalog, u Radojičićevom saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: