Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radnici su prepusteni na milost i nemilost skorojevicima i ratnim profiterima, a radnicka klasa je skoro unistena i dovedena do prosjackog stapa.
E SVAKA ČAST DA NAM NE REČE NE BISMO ZNALI DAJTE MU LAJKOVE KAD JE OVAKO FIN, DOBAR I POZITIVAN BLAGO MENI DAJTE, PA KAD PORASTE SKONTAT ĆE KOLIKO JE TO NEBITNO PA ĆE SE SAM SEBI SMIJATI
EVO I JA SAM MU DAO LAJK PA NEK' SVE IDE U HELAĆ LJUBI GA MAJKA KAKO JE FINO VASPITAN I KULTURAN
PRIKAŽI ODGOVORE (24)
gdje radnici nisu zadovoljni u toj firmi nece biti bericeta... osjetio na vlastitioj koži...
radnici nezadovoljni i rade za minimalac jer ne smiju da kazu poslodavcu i boje se otkaza,za ovo sve je kriv radnik a poslodavac naravno iskoristava dok moze..nista cudno,i ja sam osjetio na svojoj kozi,.tako sve dok sutis i trpis bit ces mazga koja radi za 450 km po 300 sati mjesecno.ali nas je narod navikao da suti pa eto mu.
Nikad nama bolje nece biti dok god ne dignemo revoluciju, koliko god se neki ne slagali. Skinuti bagru sa vlasti i na goli otok, postaviti neke mlade normalne ljude koji znaju upravljati i jednog predsjednika..I naravno ukinuti entitete i glupe kantone sto nema nigdje na svijetu samo kod nas..Nema eniteta ima samo Republike Bosne i Hercegovine !
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Tako im i treba, na protestima 50 ljudi. Ako vam je loše na ulice, izlazili su i Englezi, Francuzi, Amerikanci... Bosanci sve je izmišljeno tako davno, na vama je samo da primjenite.
nije problem u radu, prekovremenim, problem je u konstantnom pritisku i hebanju u zdrav mozak od poslodavaca koji svoje probleme liječe na radnicima, tako je radnik kriv što mu se žena ku*va, što muž vara i sl. radnici su tu da bi kompleksaši riješili na njima svoje frustracije, umjesto da ih riješe doma gdje i treba!
radnici imaju sve za sta su se borili i izborili.
dobro je ovo, biće još gore....
minimalna placa mora da bude u skladu sa trzisnim kretanjima i poskupljenjima stvari ,min.plata mora da bude takvog iznosa da zadovoljava elementarne stvari ,dakle na prvom mjestu hrana,voda,odjeca ,obuca ,rezije i ostalo i da se nesto na kraju moze ustediti,ovo sto kod nas raja prima nije ni sadaka nego nakada za robovlasnistvo jer si njegov rob
plata prema zakonima trzista i to dole sto si napisao nemaju nista zajednicko i ne mogu ici zajedno. ( to nema ni u jednoj razvijenoj zemlji)
80sarajlija Raji,kako kazes,ne treba dati ni minimalnu platu.Mozda tada pocnu razmisljati stomakom kad vec neznaju blentavom glavom.
...gdje je sad ona bagra da mi sere kako u socijalizmu nije valjalo? ...
trazili smo dobili smo hvala dinastiji izmetbegovic i kriminalno masonskoj SDA
...i bratskim strankama iz ostalih plemena...udruženi zločinačko-kriminalni poduhvat.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Treba zaboraviti EU, Bosna tamo nikad neće ući, a kod nas, kada na sudu jedan radni spor ne bi trajao duže od tri godine i kada nakon dobijene presude u korist radnika poslodavac uloži žalbu i to onda opet traje bar dvije godine, tada će se i radnicima vratiti malo dostojanstva i mogućnosti da nešto učine za sebe na legalan način.
Samo uvođenje komunizma i radničkog samoupravljanja spašava BiH od propasti a njene građane od građanskog rata.
Problem je sto politicare zaboli k... za narod vazno je da je njima dobro
stvar je u tome što se ˝gazde˝ bogate preko leđa radnika, a onda se tale sa vladajućim strankama i slično. zato jedni druge štite i finansiraju.
Ovaj čovjek nema kredibilitet da se bori za radnička prava, makar onih koji na svojim plećima nose privredni rast zemlje odnosno "pravih" radnika koji rade u realnom sektoru. Nema kredibilitet jer je na čelu sindikata koji je produžena ruka politike od koje dobija mnoge povlastice kao što je npr. nedavno zaposlenje njegove kćerke u Vladi FBiH. Gdje je bio "borac" za radnička prava kada je trebalo artikulisati stavove obespravljenih nakon februarskih protesta. U mišijoj rupi, po direktivi politike naravno.
Da,to je problem.Jedinu sansu koju imamo da nesto promijenimo,pa i njega,je ako MMF izdrzi bar do oktobra sa nedavanjem kredita.Bojim se da drugog nacina nema.
Teško je očekivati da se aranžman sa MMF-om prekine tako naprasno. Možemo se nadati da će MMF istrajati da se kao uslov za nastavak aranžmana uvede tehnokratsko vladanje. To bi značilo smanjenje javne potrošnje u budućnosti i približavanje radnog zakonodavstva javnog i privatnog sektora. Ono što mi možemo je zahtjevati od vlasti da nam predoče jasno kakve to uslove MMF nameće, a dosada to naši kriju ko zmija noge.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
tako vam i treba crknite od gladi
Zakazali su sindikalci, sudovi i pravosudje, sve je potkupljeno. Dok se neko ne trzna i ne sjepe korupciju i postavi sposobne ljude na ta mjesta a ne po babi stricevima i strankama sve ce ovo biti o radnicima samo konstatacije koje odlaze niz vjetar.
Ali zato svaka kuca ima po tri auta. Pa daj plazmu od 2000 KM, pa comp. djeci, pa laptop zeni itd da ne nabrajam. Cim se djeci za rodjendan poklanja telefon od 200-300 stoje i nije tako lose. Nas narod daj mu da komsiluk vidi da on ima a vamo krepaje od gladi
kapitalizam, korupcija itd. nase drustvo se napokon mora probuditi ako ne zbog sebe onda zbog nase djece i njihove buducnosti. recimo ne nacionalizmu/fasizmu, kapitalizmu, prodaji nasih prirodnih resursa odnosno bogatsva, privatizaciji itd...