{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pristupanje Hrvatske EU pozitivno će se odraziti i na BiH

F
12.7.2011. u 10:04
0
2
Pristupanje Hrvatske EU pozitivno će se odraziti i na BiH
0
Pristupanje Hrvatske EU pozitivno će se odraziti i na BiH
Livno
Pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji trebalo bi se pozitivno odraziti i na BiH, kojoj je to signal da i sama ubrza svoje predpristupne pregovore, a pogotovo da intenzivira rad na osmišljavanju i realizaciji projekta, koji se finansiraju iz EU fondova, izjavila je Ivana Šimić, pomoćnica ministra gospodarstva za poduzetništvo, obrt i razvoj Livanjskog kantona.
Bosna i Hercegovina trenutno ima status potencijalnog kandidata i na raspolaganju su joj sljedeći fondovi: Jadranski program prekogranične saradnje (IPA Adriatic), Program transnacionalne saradnje za Jugoistočnu Europu (SEE), Program transnacionalne saradnje Mediteran (MED), te bilateralni programi prekogranične saradnje sa susjednim zemljama.

Priprema i implementacija projekta sufinansiranih od strane Evropske unije veoma je zahtjevan posao, koji traži ne samo izvrsno poznavanje engleskoj jezika već i poznavanje procedura javnih nabavki u skladu s evropskim zakonodavstvom te stalno usvajanje novih znanja i vještina.

Ministarstvo gospodarstva Livanjskog kantona, u saradnji s evropskim partnerima, apliciralo je u junu 2009. godine na treći poziv za bespovratna sredstva u sklopu Programa transnacionalne saradnje za Jugoistočnu Evropu s najnovijim projektom, koji ima za cilj potporu razvoju klastera (međusobno povezivanje firmi, specijaliziranih dobavljača i pružitelja usluga i kompanija iz srodnih djelatnosti, kazala je Šimić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: