{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na konkurs DEI-a za izradu loga i slogana s kojim će BiH ući u EU stigle 102 prijave

20.11.2017. u 11:47
18
58
Na konkurs DEI-a za izradu loga i slogana s kojim će BiH ući u EU stigle 102 prijave
18
Na konkurs DEI-a za izradu loga i slogana s kojim će BiH ući u EU stigle 102 prijave
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na konkurs Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH za izradu rješenja vizuelnog identiteta evropskih integracija formalne kriterije zadovoljile su 102 prijave.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na javni poziv za izradu idejnog rješenja vizuelnog identiteta procesa integrisanja do roka 6. novembra su stigle 102 uredno kovertirane prijave.

"Do kraja ove godine Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH će organizovati promociju novog vizuelnog identiteta procesa. Prethodno će, na temelju ocjena stručnog žirija kreiranog od eminentnih profesora likovnih akademija iz Sarajeva i Trebinja biti proglašen pobjednik konkursa", rekli su nam iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Kako kažu, formalne kriterije konkursa, u smislu roka i sadržaja zadovoljile su 102 prijave.

"Stručni žiri ocjenjuje radove u skladu s kriterijima nevedenim u pozivu: povezanost s temom, estetičnost, kreativnost i unikatnost, grafički kvalitet i primjenjivost te jednostavnost i dodjeljuje bodove na skali od 0 do 20", kazali su iz Direkcije za evropske integracije.

Podsjećamo, Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH u dva navrata pozvala je sve zainteresovane osobe, profesionalne dizajnere, samostalne autore, kreativne timove i agencije da dostave prijedloge idejnog grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (logo sa sloganom) procesa evropskih integracija BiH.

Osnovni cilj konkursa je izrada idejnog rješenja vizuelnog identiteta procesa evropskih integracija u BiH, odnosno loga i slogana procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Vizuelni identitet treba biti jedinstven i prepoznatljiv kako bi uz odgovarajuće komunikacijske aktivnosti, svakog pojedinca asocirao na Bosnu i Hercegovinu i težnju za članstvom u zajednici evropskih država, ali i na ideju i vrijednosti EU te promjene koje put ka članstvu u zajednici evropskih država donosi.

Konkurs je bio otvoren do 6. novembra 2017. godine do 15 sati, a pobjednik konkursa zaključit će s direkcijom ugovor vrijednosti 5.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: