{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fajon: Građani BiH poštuju uslove bezviznog režima

S
8.7.2011. u 13:44
0
3
Fajon: Građani BiH poštuju uslove bezviznog režima
0
Fajon: Građani BiH poštuju uslove bezviznog režima
Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu Tanja Fajon rekla je da građani BiH poštuju uslove bezviznog režima i izrazila nadu da će vlast na državnom nivou biti formirana u što skorijem roku, što će ubrzati put ka pridruživanju EU i NATO.
Fajon je tokom razgovora sa federalnim ministrom unutrašnjih poslova Predragom Kurtešom u Sarajevu pozitivno ocijenila napore MUP-a FBiH koje ulaže na jačanju bezbjednosnog ambijenta u tom entitetu, te istakla spremnost da i dalje bude na usluzi građanima i institucijama BiH na njihovom putu ka EU i NATO.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u FBiH, kao i o dostignutom nivou saradnje entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova, odnosno međudržavnoj saradnji u borbi protiv svih oblika kriminala, posebno organizovanog.

Kurteš je ocijenio da je bezbjednosna situacija u FBiH stabilna, ističući da sve policijske agencije u BiH međusobno dobro sarađuju. On je dodao da institucionalni okvir unutar koga djeluju te agencije u BiH "još nije na nivou na kojem treba i može da bude".

On je izrazio spremnost federalnog MUP-a da aktivno učestvuje u svakom procesu koji vodi jačanju ukupne bezbjednosne strukture u BiH, što je jedan od osnovnih preduslova za evroatlantske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: