{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fajon: Građani BiH poštuju uslove bezviznog režima

S
8.7.2011. u 13:44
0
3
Fajon: Građani BiH poštuju uslove bezviznog režima
0
Fajon: Građani BiH poštuju uslove bezviznog režima
Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu Tanja Fajon rekla je da građani BiH poštuju uslove bezviznog režima i izrazila nadu da će vlast na državnom nivou biti formirana u što skorijem roku, što će ubrzati put ka pridruživanju EU i NATO.
Fajon je tokom razgovora sa federalnim ministrom unutrašnjih poslova Predragom Kurtešom u Sarajevu pozitivno ocijenila napore MUP-a FBiH koje ulaže na jačanju bezbjednosnog ambijenta u tom entitetu, te istakla spremnost da i dalje bude na usluzi građanima i institucijama BiH na njihovom putu ka EU i NATO.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u FBiH, kao i o dostignutom nivou saradnje entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova, odnosno međudržavnoj saradnji u borbi protiv svih oblika kriminala, posebno organizovanog.

Kurteš je ocijenio da je bezbjednosna situacija u FBiH stabilna, ističući da sve policijske agencije u BiH međusobno dobro sarađuju. On je dodao da institucionalni okvir unutar koga djeluju te agencije u BiH "još nije na nivou na kojem treba i može da bude".

On je izrazio spremnost federalnog MUP-a da aktivno učestvuje u svakom procesu koji vodi jačanju ukupne bezbjednosne strukture u BiH, što je jedan od osnovnih preduslova za evroatlantske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: