Susret sa Ahmetovićem
0

Fajon: Građani BiH poštuju bezvizni režim

FENA
Tanja Fajon
Tanja Fajon
Zastupnica Republike Slovenije u Evropskom parlamentu Tanja Fajon, koja je bila izvjestiteljica za BiH o ispunjenju uslova za viznu liberalizaciju, rekla je danas da građani Bosne i Hercegovine poštuju uslove bezviznog režima.

Izjavila je to prilikom današnjeg susreta s ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem, s kojim je razgovarala o implementaciju liberalizacije viznog režim.

Ahmetović i Fajon razgovarali su i o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u BiH s osvrtom na pripreme za obilježavanje 16. godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula ove godine.

Ministar Ahmetović je rekao da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća, kao i da pripreme za 11. i 12. juli teku u najboljem redu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o političkoj situaciji u BiH s posebnim akcentom na neformiranje Vijeća ministara BiH, što, prema zaključku sagovornika, nanosi nenadoknadivu štetu BiH na putu ka integracijama u Evropsku uniju i NATO.

Ahmetović i Fajon osvrnuli su se i na implementaciju liberalizacije viznog režima, a gošća, koja je bila izvjestiteljica za BiH o ispunjenju uslova za viznu liberalizaciju, rekla je da građani naše zemlje poštuju uslove bezviznog režima, saopćeno je iz resornog ministarstva. .