Uoči sjednice
0

Dunović: Zaključci koje je vladajuća koalicija predložila su napisani tako da se ne usvoje

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH, zaključci koje su predložili neće biti usvojeni, tvrdi Milan Dunović Zastupnik DF u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On smatra da su ti zaključci besmisleni i da ih je vladajuća petorka predstavila kao performans za javnost, igrajući ulogu opozicije unutar sebe. Dodao je i da su zaključci napisani na način koji ih čini neusvojivim.

Dunović je također izjavio da je na samom početku sjednice zatražio pauzu jer klub DF-a nije dobio materijal za sjednicu na vrijeme te mu je odobreno 20 minuta prije nastavka sjednice.

Prijedlog zaključaka
Prijedlog zaključaka

Prema njegovim riječima, zaključci su doneseni nakon jučerašnjeg sastanka vladajuće koalicije u Istočnom Sarajevu s Miloradom Dodikom, a poslanici su ih dobili nakon tog sastanka, ne prije. Jasmin Imamović iz SDP-a također je izjavio da SDP neće prihvatiti predložene zaključke, smatrajući ih opasnim i potpuno neprihvatljivim. Tvrdi da jučer na sastanku s Dodikom i Čovićem nije postignut nikakav dogovor niti su doneseni bilo kakvi zaključci.

Prijedlog zaključaka
Prijedlog zaključaka

Dunović je također spomenuo da je Christian Schmidt legalni Visoki predstavnik te da je najavio svoju odluku unaprijed.