Veoma čudno
89

Đajić se "blamirao" pred kineskom delegacijom, neprimjereno gestikulirao pa rekao: "Čučni malo j***"

M. G.
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić opet je uspio izazvati buru u javnosti, ali ovog puta zbog ponašanja koje mnogi smatraju nepristojnim i neprimjerenim. Na konferenciji za medije održanoj 7. maja 2024. godine, Đajić je, u prisustvu delegacija iz Kine i Francuske, priredio pravi mali cirkus.

Povod za posjetu delegacija iz Kine i Francuske bio je unapređenje saradnje u edukaciji ljekara i nabavci opreme za kardiohirurgiju. Đajić je oduševljeno izjavio: "Presretan sam što imamo u posjeti delegaciju iz Kine i Francuske, čime dokazujemo da držimo primat kao internacionalna ustanova u BiH i šire. Današnji sastanci i predavanja su išli u dva smjera, a to su nabavka najsavremenije opreme iz Kine i Francuske, te edukacija naših ljekara u kliničkim centrima ovih zemalja i dolazak njihovih stručnjaka u našu ustanovu, a sve s ciljem unapređenja zdravlja pacijenata iz RS."

Međutim, prava predstava počela je prije nego što je službeni program startao i prije nego su se kamere upalile. Đajić je pokušao da na kineskom jeziku kaže "hvala", ali mu to očito nije išlo od ruke. Situacija je postala još bizarnija kada je odlučio da se sagne kako bi bio u istoj visini kao i njegove gošće iz Kine, ali ni tu se nije zaustavio. U jednom trenutku obratio se kolegi doktoru i izvalio: "Čučni malo je**..."

Ovaj potez izazvao je šok i nevjericu među prisutnima, a videosnimak brzo je postao viralan na društvenim mrežama, izazvavši lavinu komentara. Dok su neki pokušali da opravdaju njegovo ponašanje kao pokušaj šale, većina je osudila ovakvu neprofesionalnost i neprimjerenost.

Ostaje da se vidi hoće li ovaj ispad imati posljedice za Đajića i kako će rukovodstvo UKC-a reagovati na cijelu situaciju. Jedno je sigurno, direktor Đajić je opet uspio privući pažnju javnosti, ali iz potpuno pogrešnih razloga.