Poslovna dijaspora se okuplja u Sarajevu 15. augusta

Poslovna dijaspora se okuplja u Sarajevu 15. augusta
85
Klix.ba
24.5.2019. u 18:25
42
komentara
85

dijeljenja
Poslovna dijaspora se okuplja u Sarajevu 15. augusta Foto: Klix.ba
Udruženje bosanskohercegovačko-američkog prijateljstva (BAFA) i USAID Projekat ‘Diaspora Invest’ najavili su održavanje četvrte konferencije poslovnog povezivanja ‘Reconnect’, koji će se i ove godine održati u Sarajevu.
“Sada je već tradicionalno da se Reconnect održava jedan dan prije Sarajevo Film Festivala, ovog puta 15. augusta, jer je tada najveća koncentracija bosanskohercegovačke dijaspore u glavnom gradu BiH, te je to šansa za nova poslovna uvezivanja i razmjenu iskustava”, poručuju iz ‘Reconnecta’.

Ove godine su organizatori otvorili i poziv za nominaciju potencijalnih govornika i govornica koji je otvoren do 31. maja.

“Dovoljno je ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača. Napominjemo da se ove godine fokusiramo na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima", dodaju organizatori.

“I ove godine ćemo, u saradnji sa Bisnode, organizovati B2B networking događaj, fokusiran na poduzetnike i investitore koji žele ostvariti nove poslovne veze u zemlji i inostranstvu. Na prošlom Reconnectu smo uvidjeli da se ovakav način umrežavanja pokazao veoma efikasnim u smislu uvezivanja u IT sektoru i sektoru metaloprerade. Vjerujemo da će i ovog puta to dati svoje pozitivne rezultate, s obzirom da veći dio kompanija koji je učestvovao prošle godine već iskazao pozitivne ocjene i interes za budućim uključivanjem”, dodaju iz ‘Reconnecta’.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...