Brojne teme razgovora
0

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević posjetio Bošnjački kulturni centar u Frankfurtu

M. G.
Nedim Makarević
Nedim Makarević
Ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj Nedim Makarević boravio je u posjeti Bošnjačkom kulturnom centru (BKC) Frankfurt. Ovom prilikom ambasador Makarević se informisao o radu ovog uspješnog džemata.

Tako je, između ostalog, razgovarano o dodjeli nagrade za integraciju grada Frankfurta BKC-u Frankfurt, bajramskoj posjeti gradonačelnika Petera Feldmanna, brojnim projektima a od kojih je izdvojen posljednji provedeni "Pod jednim šatorom", a kojiim je predstavljena vjera, bošnjačka kultura, umjetnost i doprinos Bošnjaka zajednicama u kojima žive.

U razgovoru su se posebno osvrnuli na projekt izgradanje islamskog centra u Frankfurtu, te planiranog razvoja u predstojećem periodu.

Ambasador Makerević se zahvalio na gostoprimstvu te je pohvalio djelovanje BKC-a Frankfurt na svim poljima, istaknuvši značajan doprinos u promovisanju vrijednosti u međureligijskim dijalozima i javnom prezentacijom u tamošnjem društvu.

Makarević je posebne čestitke uputio za projekt izgradnje islamskog centra, a koji je, kako je Makarević naglasio, od velikog strateškog interesa za Islamsku zajednicu i koji će imati potencijal da uspješno okuplja Bošnjake u Frankfuru ali i da preuzme još značajniju ulogu i veće zadatake u svojoj okolini.