vijesti
148

Demokratska fronta predstavila kandidate u Novom Sarajevu

FENA
Stranka Demokratska fronta - Željko Komšić upriličila je večeras u Novom Sarajevu predstavljanje kandidata za opće izbore 2014. godine.

Skup je počeo odavanjem počasti preminulom predsjedniku Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajućem Doma naroda PSBiH Sulejmanu Tihiću.

Predsjednik stranke i nosilac liste Demokratske fronte za Predstavnički dom PSBiH Željko Komšić kazao je za Agenciju Fena da se izborna platforma ove stranke zasniva na ekonomskom programu dodajući da je to osnov svega.

  • Ako pobijedimo, prvo ćemo učiniti ono što narod kaže. Zatim ćemo započeti razgovore s eventualnim partnerima s kojima planiramo formirati vlast i ne planiramo igrati nikakve igrice - naglasio je.

Prema njegovom mišljenju, za BiH bi najgori ishod bio da situacija poslije izbora ostane ista, jer bi takva situacija nanijela veliku političku i ekonomsku štetu za BiH.

  • Potrebno je prvo formirati vlast, ne bi li počela da radi svoj posao - zaključio je Komšić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić kazao je za Agenciju Fena da će, ukoliko pobijedi, prvo otići u službenu posjetu Beogradu, a nakon toga u privatnu posjetu u Novi Pazar i Prištinu.

  • Želim promijeniti dinamiku regionalnih odnosa. Nije realno da BiH nema nikakve odnose sa zemljom s kojom ima trgovinski suficit i zato ću otići u Prištinu - zaključio je Suljagić.