BiH
2.4k

Demokratska fronta predstavila kandidate: Moramo odlučno krenuti u promjene

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Demokratska fronta - Željko Komšić večeras je u Sarajevu predstavila kandidate za sve nivoe vlasti na Općim izborima 2014. godine.

"Nemamo pravo da izdamo ljude ove zemlje. Ja to neću dopustiti i to se neće desiti pod cijenu bilo čega i bilo koga", rekao je predsjednik stranke Željko Komšić, koji je i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici Kanton Sarajevo.

Kandidati Demokratske fronte, kaže, spremni su da rade ne za sebe, već su spremni na "žrtvu ako je to potrebno za ovu zemlju“.

Također, Komšić je izrazio želju da "izborna kampanja bude fer“.

"Mi smo skloni tim prljavim stvarima u političkom životu, a u kampanjama naročito. Samo mogu da obećam u ime Demokratske fronte da mi tako nećemo raditi. Mi ćemo malo drugačije da radimo poštujući prije svega političke protivnike, jer kroz njih poštujemo ljude koji za njih glasaju", kazao je Komšić.

Tako je večeras od političkih kandidata Demokratske fronte zatražio da pokažu poštovanje prema političkim protivnicima.

"Ti ljudi kakvi god da su i ko god da su predstavljaju građane ove zemlje u onom omjeru koliko im daju povjerenja", kaže Komšić, dodajući da bi se svi trebali malo više oslanjati jedni na druge bez obzira na političke i ideološke razlike.

Kandidat Demokratske fronte - Željko Komšić za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić naglasio je da je BiH jedina zemlja u Evropi u kojoj unuci žive teže nego što su živjeli njihovi djedovi.

"Jedina zemlja u Evropi u kojoj roditelji sa strepnjom mogu reći da će njihova djeca živjeti teže od njih. Jedina zemlja u Evropi u kojoj se bolje živjelo 1984. godine nego što se živi 2014. godine", rekao je Suljagić.

Demokratska fronta - Željko Komšić se po njegovim riječima razlikuje od ostalih stranka na vlasti po tome što građane ne dijeli na manje ili više jednake i po beskompromisnom poštenju.

"Pred nama, pred svim građanima BiH je jednostavna odluka - hoćemo li nastaviti kao i do sada ili krenuti odlučno u promjene. Ovi izbori su referendum o tome kako nam je bilo protekle četiri godine. Oni koji su sada na vlasti tvrde da zemlja ide u pravom smjeru. Mi u Demokratskoj fronti - Željko Komšić se s tim ne slažemo jer vjerujemo da moramo krenuti odlučno u promjene", kazao je Suljagić.

Iz Demokratske fronte - Željko Komšić, kaže Suljagić, obećavaju da će raditi zajedno sa građanima "od jutra do mraka da bi na svaki stol donijeli komad hljeba“.