BiH
10

Demokratska fronta u Ključu i Sanskom Mostu: Promijeniti odnos države prema građanima

FENA
U Ključu i Sanskom Mostu održani su centralni predizborni skupovi Demokratske fronte - Željko Komšić na kojim su predstavljeni kanidati za Opće izbore 2014. iz Unsko-sanskog kantona.

"Mi želimo da zajedno s našim predsjednikom Željkom Komšićem i svim članovima Demokratske fronte pokažemo svim građanima dobro lice Bosne i Hercegovine", rekao je Farko Hodžić, kandidat za Skupštinu Kantona, saopćeno je iz Demokratske fronte-Željko Komšić.

Istakao je da se mora promijeniti odnos građana prema državi, ali i države prema građanima, jer "nemamo druge domovine“.

Kandidat za Skupštinu Kantona Ekrem Prošić kazao je da je "naša vizija da obezbijedimo bolji život svojoj djeci i unučadima, a naša misija je da uvedemo nove i mlade ljude u politiku i na taj način promijenimo stanje u ovoj državi“.

Prisutne je pozdravio i Almir Zulić, kandidat za Parlament Federacije BiH koji je poručio:

"Nemojte više čekati jer nemamo više vremena. Predugo se u tkivo ove zemlje uvuklo neznanje, utkala korupcija i proširio nepotizam. Previše je nepravde i boli, nepoštivanja ljudskih prava i previše je svega ovom našem čovjeku. Nemojte čekati da vas progutaju i naredne četiri godine, nemojte više dozvoliti i podržavati vlastitu djecu da odlaze trbuhom za kruhom u europske zemlje, nemojte više trpiti, izađite 12. oktobra na izbore", rekao je Zulić.

Rusmir Mujadžić, kandidat za državni parlament pitao je okupljene hoće li "ponovo izabrati ljude koji imaju učinkovitost nula, a za tu nulu primaju platu u hiljadama, dodatak na platu".

"Hoćemo li ponovo izabrati istu vlast na svim nivoima ili ćete dati šansu ljudima kojima su poznati životni problemi građanima, ljudima koji su pošteni i ostat će pošteni jer poštenje je glavni princip i pravilo u Demokratskoj fronti - Željko Komšić", naveo je Mujadžić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Emir Suljagić smatra da su "dvije stvari garant očuvanja ove zemlje, naša spremnost da se za nju borimo ponovo i bezrezervna podrška Sjedinjenih Američkih Država".

"U strahu od polaganja računa, stranke na vlasti su spremne da žrtvuju teritorijalni integritet ove zemlje i da prokockaju sve ono zbog čega smo svi zajedno podnijeli velike žrtve. Oni to rade iz dva razloga: zato što im je vlast važnija od BiH i zato što su onda kada se proljevala krv za ovu zemlju oni i njihove porodice bili izvan granica ove zemlje i ušuškani u sigurno. U svakom slučaju i tada, a i danas nisu djelili ništa sa narodom", kazao je Suljagić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Anto Popović pozvao je sve članove i simpatizere da izađu na izbore i daju glas kandidatima Demokratske fronte - Željko Komšić.

-Mi ćemo raditi na tome da Bosna i Hercegovina bude ekonomski prosperitetna i stabilna zemlja. U oktobru promjenom vlasti otpočinje proces promijena i nade za bolje sutra ove zemlje - poručio je Popović.

-Mi smo ovdje zbog vas, a ne vi zbog nas, nama treba vaše povjerenje i vjera u bolje sutra kako bismo zajednički izgradili kvalitetnije uslove za život - rekao je ovom prilikom predsjednik stranke Željko Komšić, kandidat za državni parlament.

-Poštujemo ljude u politici jer te ljude ne biraju Bošnjaci, Hrvati i Srbi, nego građani Bosne i Hercegovine. Ključ napretka leži u političkom razumijevanju. Mi u Demokratskoj fronti držimo do toga da su svi građani Bosne i Hercegovine izvor legitimiteta i baš zbog toga mi ćemo poštivati volju ovog naroda - naglasio je Komšić, saopćeno je iz Demokratske fronte-Željko Komšić.