Dalida Burzić preuzima Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu

Dalida Burzić preuzima Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu
49
Piše: E. F.
18.12.2014. u 12:48
25
komentara
49

dijeljenja
Dalida Burzić preuzima Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu Dalida Burzić (Foto: Klix.ba)
Dalida Burzić, sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu, imenovana je danas na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH na mjesto glavne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.
Podsjećamo, Burzić je do sada sudila neke od najtežih slučajeva organiziranog kriminala, ali i drugih teških krivičnih djela. Između ostalog, bila je predsjedavajuća Sudskog vijeća u slučaju "Muhamed Ali Gaši i ostali", a Gašiju je izrečena prvostepena presuda od 20 godina zatvora za organiziranje kriminalne grupe koja se bavila različitim krivičnim djelima, od ugrožavanja sigurnosti i iznude do pokušaja ubistva.

Da je Burzićeva imenovana za Klix. ba je potvrđeno i u VSTV-u BiH, gdje su danas imenovani i drugi nositelji pravosudnih funkcija.

Aida Topalović imenovana je na poziciju zamjenice glavne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Sarajevskog kantona, Davorka Delić na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Republike Srpske, a Eldina Biuk na poziciju tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o Kantonalnom sudu u Sarajevu, Dubravka Krajišnik imenovana je na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu, kao i Gordana Stojaković, Mirsada Čaušević-Dučić, Nađa Seferović, Nermina Novalija te Zorana Bošković.

Maida Trnačević imenovana je na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Tuzli,
Dženeta Hadžić na poziciju dodatne sutkinje Kantonalnog suda u Tuzli, Draženko Lugonja na poziciju suca Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Mladen Hrstić na poziciju tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Zapadno-hercegovačkog kantona, Martina Baković na poziciju dodatnog suca Općinskog suda u Livnu, Firdeus Alajbegović na poziciju dodatnog suca Općinskog suda u Sarajevu i Marina Ilić na poziciju dodatne sutkinje Osnovnog suda u Tesliću.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da osoba nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 29. decembra 2014. godine.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...