{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na sjednici VSTV-a imenovani nositelji pravosudnih funkcija

F
24.9.2014. u 18:27
2
3
Na sjednici VSTV-a imenovani nositelji pravosudnih funkcija
2
Na sjednici VSTV-a imenovani nositelji pravosudnih funkcija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) je na sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Jasmina Rajković, na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Mostaru, Husein Huzejrović, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Milena Perić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru, Jasmina Muratović, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu, Goran Majanović, na poziciju sudije Općinskog suda u Bihaću, te Admir Hairlahović, na poziciju sudije Općinskog suda u Bosanskoj Krupi.

Imenovani su, također, Sanela Vrbanjac, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu, Zinaida Šišić, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli, Dijana Jusufović-Kaknjašević, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu, Fatima Hajdarević, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Travniku i Davor Cilenšek, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Travniku.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Goran Đurić, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Doboju, Dean Trivić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci i Milena Debeljević, na poziciju tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

Također VSTVBiH je imao u vidu sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; te odnos sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalnu nepristranosti, ugled i iskustvo na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 1. novembra, saopćeno je iz VSTVBiH-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: