Nekadašnji komandant
223

Zulfikar Ališpago uhapšen zbog napada na policajca u Hadžićima

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zulfikar Ališpago, nekadašnji komandant odreda "Zulfikar" Armije RBiH, uhapšen je zbog jučerašnjeg napada na dvojicu policajaca u Hadžićima prilikom kojeg su jednom od njih nanesene lakše tjelesne povrede.

Napad se dogodio prilikom redovne kontrole saobraćaja u Hadžićima i povrijeđen je policajac koji je potom upućen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i gdje je ustanovljeno da su mu nanesene lakše tjelesne povrede.

"Uhapšena je osoba inicijala Z. A. rođena 1958. godine u Novom Pazaru, a nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je napala službenu osobu dok je vršila poslove sigurnosti", kazala je glasnogovornica MUP-a KS za Klix.ba.

Incident se dogodio u ulici Donji Hadžići oko 20:15 sati. Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom osoblje na KCUS-u. O incidentu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

"Osoba lišena slobode je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici VI PU nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela", saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora u MUP-u, policajci su zaustavili vozilo kojim je upravljao Ališpago zbog prekoračenja brzine.