Crna hronika
67

Zenički nasilnici pušteni na slobodu

Piše: E. F.
Kružni tok u Zenici, Foto: Printscreen
Kružni tok u Zenici, Foto: Printscreen
Iako su u subotu navečer u Zenici izazvali saobraćajnu nesreću, a potom i pretukli vozača automobila u koji su udarili, kao i slučajnog prolaznika, te u bijegu od policije oštetili još šest auta, Roki Sejdović i Idriz Hamidović pušteni su na slobodu.

Kako smo saznali u zeničkoj policiji, tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona neće ni zatražiti pritvor za dvojac kojeg se sumnjiči za nasilničko ponašanje i ugrožavanje javnog prometa. Ovo nam je potvrđeno i u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

"Osumnjičeni su saslušani i pušteni na slobodu, a postupak protiv njih će se voditi redovnim putem", kazala je za Klix.ba Azra Isaković iz Ureda za odnose s javnošću zeničkog tužilaštva.

Kako se čini, postupajući tužilac nema zakonske uvjete za određivanje pritvora nasilnicima i bjeguncima Idrizu i Rokiju.

Podsjećamo, Hamidović i Sejdović su na kružnom toku Metalurg u centru Zenice izazvali saobraćajku udarivši Audijem, u kojem su se nalazili, u Pežo ispred sebe, da bi potom fizički nasrnuli na vozača, te prolaznika koji ga je pokušao zaštititi.

Potom su, u bijegu od policije, oštetili još šest automobila, da bi se pokušali sakriti u stanu koji koriste u zeničkom naselju Crkvice, gdje su ih pronašli i priveli specijalci Jedinice za podršku MUP-a.