I to je moguće
76

Zenica: Pušten na slobodu vozač koji je pijan skrivio nesreću u kojoj je poginula žena

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Dvadesetdvogodišnji vozač koji je u alkoholiziranom stanju izazvao saobraćajnu u kojoj je poginula jedna osoba, a dvije povrijeđene, pušten je na slobodu, saopćeno je za Klix.ba iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.
Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Mirna Poljac u izjavi za Klix.ba je kazala da se nesreća dogodila 19. oktobra u večernjim satima kada je osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću upravljala motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

"Utvrđeno je da su dvije osobe zadobile tjelesne povrede te su prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica. Osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću je bila pod utjecajem alkohola te je lišena slobode.

Jedna od osoba je upućena u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu te je u međuvremenu od zadobijenih povreda preminula", kazala je Poljac.

Dodala je da je dežurni tužilac izdao naredbu za obdukciju tijela preminule osobe, koja je obavljena danas, te da je izdat nalog ovlaštenim službenicima MUP-a ZDK za poduzimanje određenih radnji nakon čega će tužilaštvu biti dostavljen detaljan izvještaj.

Poljac nije navela da je tužilaštvo zatražilo mjeru pritvora za mladića koji je nesreću izazvao na dionici gdje je puna linija i gdje nije bilo dozvoljeno preticati vozila, a zenička javnost je ogorčena na rad policije i tužilaštva koje je nakon 24 sata mladića pustilo na slobodu.