{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi"

F
17.1.2014. u 12:02
1
3
Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi"
1
Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi"
Sa mjesta nesreće (Foto: Klix.ba)
Željeznice Federacije BiH (ŽFBiH) izrazile su saučešće porodici tragično nastradalog A. K. kojega je u četvrtak u Rajlovcu udario voz dok je prelazio otvorenu prugu u blizini hotela Exclusiv.
"Ovom prilikom još jednom apeliramo na sve naše građane da ne prelaze prugu na nedozvoljenim mjestima i da ne prave sami takozvane divlje prijelaze", saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Iako su pružni prijelazi Željeznica FBiH uredno i jasno obilježeni, ljudi svakodnevno prelaze otvorenu prugu na nedozvoljenim mjestima i na taj način ugrožavaju vlastite i tuđe živote.

"Podsjećamo, zaustavni put jednog voza je 1.000 metara, što znači da mašinovođa nije u mogućnosti momentalno zaustaviti voz u trenutku kad opazi neovlašteno kretanje prugom", dodaje se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

ŽFBiH apeliraju i na državne organe, odnosno, federalno i kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da i u praksi, a ne samo pravnoformalno, počnu sankcionirati prelaske pruge na nedozvoljenim mjestima, na isti način, na koji to već decenijama rade kada pješaci pretrčavaju cestu na crveno ili autoput.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: