|

Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi"

Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi"
1
F
FENA
17.1.2014. u 12:02
3
komentara
1

dijeljenja
Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi" Sa mjesta nesreće (Foto: Klix.ba)
Željeznice Federacije BiH (ŽFBiH) izrazile su saučešće porodici tragično nastradalog A. K. kojega je u četvrtak u Rajlovcu udario voz dok je prelazio otvorenu prugu u blizini hotela Exclusiv.
"Ovom prilikom još jednom apeliramo na sve naše građane da ne prelaze prugu na nedozvoljenim mjestima i da ne prave sami takozvane divlje prijelaze", saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Iako su pružni prijelazi Željeznica FBiH uredno i jasno obilježeni, ljudi svakodnevno prelaze otvorenu prugu na nedozvoljenim mjestima i na taj način ugrožavaju vlastite i tuđe živote.

"Podsjećamo, zaustavni put jednog voza je 1.000 metara, što znači da mašinovođa nije u mogućnosti momentalno zaustaviti voz u trenutku kad opazi neovlašteno kretanje prugom", dodaje se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

ŽFBiH apeliraju i na državne organe, odnosno, federalno i kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da i u praksi, a ne samo pravnoformalno, počnu sankcionirati prelaske pruge na nedozvoljenim mjestima, na isti način, na koji to već decenijama rade kada pješaci pretrčavaju cestu na crveno ili autoput.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...