Potvrđeno iz MUP-a
71

Zbog učešća u napadu na reportere u Sarajevu bit će procesuirana i treća osoba

Piše: A. D.
Foto: Didier Torche
Foto: Didier Torche
Zbog učešća u napadu na reportere Klixa i Al Jazeere Balkans, koji se desio u četvrtak tokom protesta bivših boraca u Sarajevu, bit će procesuirana i treća osoba.

Potvrdila je to za Klix.ba glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija koja je kazala da se radi o ženskoj osobi. Ona će, međutim, biti prekršajno procesuirana.

Kuldija je navela da će Tužilaštvu KS-a protiv dvije osobe biti podnesen izvještaj o krivičnim djelima nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Riječ je o Emili Hamzić, koja je poznata pod umjetničkim imenom Esma Turulja, a koja osumnjičena je da je metalnom šipkom tokom protesta boraca na Skenderiji napala reportere, kao i muškoj osobi incijala L.S.

Kuldija je izjavila da policija utvrđuje identitet osobe koja je jučer redakciji Klixa uputila ozbiljne telefonske prijetnje smrću.

Podsjetimo, nepoznata muška osoba jučer je telefonski pozvala redakciju portala Klix.ba te uz psovke i uvrede iznijela niz ozbiljnih prijetnji našim uposlenicimau kojim je našim novinarima poručeno da će im se na ulici "kidati glave".

"Mi kontinuirano nastavljamo rasvijetljavanje događaja koji su se u Sarajevu odigrali u četvrtak. Policija utvrđuje i izgrednike zbog remećenja javnog reda i mira s obzirom na blokadu saobraćajnica u Sarajevu", kazala je Kuldija.