Crna hronika
22

Zbog pokušaja ubistva u Podroomu uhapšen Alen Bistrivoda

Piše: E. F.
Alen Bistrivoda (34) iz Sarajeva uhapšen je jučer zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju, pošto je učestvovao u pucnjavi koja se u petak navečer dogodila u sarajevskom klubu Podroom.

Podsjećamo, tom prilikom je teške tjelesne povrede u vidu više ustrelnih rana zadobio Eldin Škrijelj, a povrede glave usljed udarca pištoljem je zadobio i G. J.

O cijelom slučaju je obaviješten postupajući tužilac, a osumnjičeni je zadržan u Odsjeku za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Bistrivoda je u petak navečer bio u društvu Edina Smajića i Alena Bodulovića koji su jučer uhapšeni zbog sumnje da su počinili isto krivično djelo, odnosno da su pucali na Škrijelja sa namjerom da ga ubiju.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe. Podsjećamo, Alen Bistrivoda je itekako od ranije poznat sarajevskoj policiji i to po veoma sličnim krivičnim djelima.

Bistrivoda je privođen i u decembru prošle godine i to zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i lakše tjelesne povrede.

Naime, tada je on napao H. A. u ulici Bosanski put, općina Ilijaš, te mu nanio lakše tjelesne povrede.