Klix.ba saznaje
153

Zbog monstruoznog napada na povratnike u Višegradu uhapšen ranije osuđeni ubica Bojan Prodan

Klix.ba
Kako Klix.ba saznaje, policija je u Višegradu uhapsila 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići.
Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, uhapšen je pod sumnjom da je u četvrtak navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

On je, između ostalog, 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Prije i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih djela.

Prije dvije godine je uhapšen zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, pisali su mediji.

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran. Dvoje povrijeđenih je hospitalizirano na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i kako nezvanično saznajemo u teškom su stanju.